• Početna>
  • Vesti>

Vučić razgovara o mandataru sa predstavnicima liste SPS-a, slede razgovori sa SNS-om

Na Andrićevom vencu nastavljene su konsultacije o mandataru za sastav nove Vlade. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima liste “Ivica Dačić – Premijer Srbije”. Kasnije slede konsultacije sa listom “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”.

Dačić: Spremni smo da nastavimo saradnju sa SNS i Vučićem

Nosilac liste “Ivica Dačić – premijer Srbije” Ivica Dačić izjavio je  da je ta lista spremna za nastavak saradnje sa Srpskom naprednom strankom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i da će u narednim nedeljama uslediti konstituisanje svih državnih organa.

“Mi smo već više puta govorili, a i danas ponovili da smo ponosni na sve dobre rezultate koje smo zajedno ostvarili od 2012. godine i da smatramo da je za razvoj i budućnost Srbije od vitalnog značaja da sačuvamo političku stabilnost jer je to preduslov za odbranu državnog nacionalnog interesa, ali i da ostvarimo ciljeve razvoja”, rekao je Dačić posle razgovora kod predsednika Vučića.

Dodao je da se u Beogradu vidi da ako nema političke stabilnosti, mnogo vremena će odlaziti na stvari koje imaju sporedan značaj.

Dačić je naveo da ih je predsednik upoznao sa aktuelnom političkom situacijom, ali i spoljnopolitičkim aspektima, pritiscima na Srbiju, ekonomskim pitanjima i pitanjima daljeg razvoja.

“Razgovor koji potvrđuje ono što smo prethodnih meseci govorili, a to je da smo obostrano zainteresovani za dalji nastavak naše saradnje”, rekao je Dačić. Predsednik Vučić će kasnije danas održati konsultacije sa predstavnicima liste okupljene oko Srpske napredne stranke.

Comments

Pročitaj još