• Početna>
  • Vesti>

Udruženje “Srcem za Kosmet” ponovo sa decom i narodom Orahovca i Velike Hoče

Foto: Radio Goraždevac

Članovi udruženja “Srcem za Kosmet” ponovo su se tokom vikenda družili sa decom iz Orahovca i Velike Hoče. Tokom prethodna dva dana imali su niz aktivnosti kojima su deci izmamljivali osmehe na lica i radost. Tom prilikom su se i sami, igrajući razne dečije igre, vratili u detinjstvo.

Udruženje “Srcem za Kosmet” iz Bačke Palanke konstantno je prisutna u Velikoj Hoči i Orahovcu, ali i drugim mestima, naročito u prizrenskom okrugu. Svakoga meseca pomažu ugroženim porodicama, nabavljajući i dostavljajući osnovne životne namirnice. Pomagali su takođe školu fudbala, organizovali igre za decu, i sve više ljudi se uključuje u njihovo udruženje i voljno je da pomogne. O akcijama ovog udruženja pisali smo ranije, kada su pomoć donosili i do najzabačenijih sela u Sredačkoj Župi.

Luka Mandić, predsednik ovog udruženja pričao je o akcijama i izrazio nadu da će se što pre ponovo družiti sa decom iz Orahovca i Velike Hoče.

“Drago nam je da smo već treći put u nepunih godinu dana organizovali druženje za decu Orahovca i Velike Hoče na obostrano zadovoljstvo izmamili smo deci osmehe i otrgnuli ih na trenutak od sumorne stvarnosti i vratili osmehe na lica. Imali smo druženje sa njima, u subotu smo radili likovne radionice, posle smo prešli na teren, imali smo pet, šest igara. Igrali smo sa njma fudbal. Podelili smo pomoć ugroženim porodicama koje pomažemo svaki mesec i na kraju napravili parti-žurku sa decom Orahovca i Velike Hoče. Puni smo utisaka. Zadovoljni smo. Vraćamo se kući u Bačku Palanku ispunjeni radošću, pune duše, punog srca i nadamo se da ćemo se ponovo vratiti što pre i nastaviti druženje. Da ovo bude tradicija.Tri puta smo do sada dolazili a nadamo se da će biti još druženje sa decom”- kazao je Luka Mandić.

Udruženje “Srcem za Kosmet” broji sve više članova, a jedan od najpoznatijih je i poznati pevač, rođeni Prištevac koji živi u Bačkoj Palanci, Peđa Medenica koji aktivno učestvuje u humanitarnim akcijama ovog udruženja.

Comments

Pročitaj još