• Početna>
  • Vesti>

Na humanitarnoj manifestaciji u Smederevskoj Palanci prikupljeno milion dinara za KBC Kosovska Mitrovica

Foto: Kosovo Online

U Smederevskoj Palanci održana je 30. humanitarna manifestacija “Šumadija je srce, a Kosmet duša Srbije” pod pokroviteljstvom Opštine Smederevska Palanka, a tom prilikom skupljeno je milion dinara koji će biti namenjeni KBC Kosovska Mitrovica.


Predsednik Opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen rekao je za Kosovo onlajn da je ta manifestacija jedan on načina pomoći Srbima koji žive na Kosovu.

“Ovom humanitarnom manifestacijom želeli smo da ove godine pomognemo KBC u Kosovskoj Mitrovici koja dugi niz godina nesebično leči i zbrinjava sve građane, bez obzira na njihovu etničku pripadnost. Nadamo se da će im ova donacija poslužiti i da će nastaviti da pomažu svima i da ostanu i opstanu na svojim vekovnim ognjištima”, kazao je Vučen.

Manifestaciji su prisustvovali i predsednik sindikata Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Srđan Đurić, specijalista oto-rino-laringologije Slobodan Kasalović, Slavko Milojević iz službe naučkog istraživanja KBC Kosovska Mitrovica i fizioterapeut Hirurške klinike KBC Kosovska Mitrovica Predrag Miletić.

Udruženje “Šumadija je srce, a Kosmet duša Srbij” postoji i deluje već tri decenije i okuplja ljude koji potiču sa Kosova, a direktor Kompanije i časopisa “Borba” Andrija Jorgić, ovom prilikom, uručio je priznanje udruženju koje je primio predsednik Predrag Đurić.

Comments

Pročitaj još