• Početna>
  • Vesti>

Kvizom najmlađih obeležen Nacionalni dan knjige u Kosovskoj Mitrovici

Foto: Radio Mitrovica sever

Nacionalni dan knjige obeležen je u Kosovskoj Mitrovici kvizom znanja u kom su učestvovali učenici prvih razreda onsovnih škola “Branko Radičević” i “Sveti Sava”. Organizator događaja je gradska biblioteka ” Vuk Karadžić”.

Učenike koji su bili podeljeni u dva tima crveni i plavi od po četiri igrača, bodrili su vršnjaci i drugari iz škole.

Bratislava Radovanović iz Gradske biblioteke “Vuk Karadžić” rekla je u izjavi medijima da je ideja bila da se ovaj dan obeleži porukom znanja, dodajući da se knjige moraju čitati.

“Upravo smo Nacionalni dan knjige želeli da obeležimo porukom znanja i koliko je bitno znati i čitati. Iz tog razloga smo organizovali kviz znanja u kojem su učestvovali najmlađi, gde smo hteli kulturološki da obuhvatimo sve ono što je deo našeg nacionalnog identiteta. Naravno sa porukom da se knjiga mora čitati, jer da bi izgradili bilo šta, mi moramo ta saznanja da dobijemo iz knjiga. To je poruka koju su, ja verujem, naši najmlađi i dobili danas” rekla je Radovanović.

Istakla je da su najstariji čitaoci biblioteke dobili priznanje za tako dug čitalački staž.

“Što znači da zaista je posvećenost knjizi jedini i pravi način izgradnje čoveka u svakom smislu, nacionalnom prvenstveno, zato smo i spojili penzionere i najmlađe. Da od 7 do 77 godina pošaljemo tu poruku, da se knjige moraju čitati i da je to nešto najlepše što čovek može sebi priuštiti”, dodala je.

Gradska biblioteka nastavlja tradiciju negovanja kulture čitanja i najavljuje nastavak novih akcija koje će prvenstveno biti usmerene na mlađu populaciju.

Organizaciju događaja podržali su Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica, Školska uprava i Kulturni centar “Dragica Žarković”.

Comments

Pročitaj još