• Početna>
  • Vesti>

Nova runda dijaloga danas u Briselu- tema dinarski platni promet

U Briselu se danas održava nova runda dijaloga Beograda i Prištine, a na poziv specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka. Tema dijaloga je regulisanje dinarskog platnog prometa.

Prvi sastanak sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, u 10 sati imaće delegacija Beograda, koju predvodi direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Nakon toga sledi sastanak sa prištinskom delegacijom, ali satnica za sada nije poznata.

Delegaciju Beograda predvodi direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, dok je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi rekao da neće ići u Brisel.

Vlada u Prištini nije saopštila ko će je tačno predstavljati. Međutim, dan pre sastanka u Briselu predstavnici centralne banke u Prištini potvrdili su učešće u dijalogu.

Miroslav Lajčak je pozvao i Beograd i Prištinu kako bi u okviru dijaloga razgovarali o jednostranoj uredbi Centralne banke Kosova na KiM, koja je doneta krajem decembra.

Iz Prištine su prošle nedelje najavili deset mera za prelazni period, ali ih još ne saopštavaju.

Dolazak u Brisel na razgovore najavila i Centralna banka Kosova, prenela je tokom jučerašnjeg dana Koha.

Masrali: Razgovor o mnogim pitanjima vezanim za nedavnu ofdluku

U Briselu je danas, malo posle 10 časova počeo je tet-a tet sastanak direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića sa specijalnim predstavnikom za dijalog EU Miroslavom Lajčakom.

U nastavku dana se očekuje i učešće delegacije Beograda na sastanku sa Lajčakom i njegovim timom.

Portarolka u spoljnopolitičkoj službi EU Nabila Masrali u ponedeljak je rekla da će sastanak biti usredsređen na “rešenja o mnogim otvorenim pitanjima u vezi sa nedavnom odlukom” o gotovinskim transakcijama Centralne banke Kosova i da će pratiti uobičajen format i dodala da su obe strane potvrdile svoje učešće na sastanku.

Posle sastanka sa Petkovićem Lajčak sa beogradskom delegacijom

Sastanak beogradske delegacije na čelu sa glavnim pregovaračem u dijalogu i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i njegovim timom počeo je danas oko 12 sati. Prethodno održan je tet-a tet sastanak Petkovića sa Lajčakom.

U delegaciji Beograda su predstavnici Ministarstva finansija i Banke poštanske štedionice, javlja dopisnik Tanjuga.

Sastanak na nivou finansijskih eksperata Beograda i Prištine


U Briselu je u toku sastanak na nivou finansijskih eksperata Beograda i Prištine, kojim posreduje specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak.

U delegaciji Beograda su predstavnici Ministarstva finansija i Banke Poštanska štedionica, kao i Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Vest se ažurira…..

Comments

Pročitaj još