• Početna>
  • Vesti>

Pretresi, zaplene i tuča u Mitrovici, u Leposaviću ometanje policijskih službenika u radu

Foto: Ilustracija, kosova.info

Kosovska policija je saopštila da je juče, u popodnevnim satima u selu Kajkovo u opštini Leposavić, privela muškarca zbog nepoštovanja uputstava službenih lica.

Kako se navodi u izveštaju, on nije poslušao naređenje policajaca koji su se na putu našli zbog saobraćajne nezgode. Ne poštujući naredbe policajaca, ta osoba je svojim automobilom, udarila službeno policijsko vozilo, pričinivši materijalnu štetu.

Nakon saslušanja, muškarac je pušten.

U istom izveštaju za 24 – časovni period, policija je objavila da je u Kosovskoj Mitrovici u toku jučerašnjeg dana izvršen pretres na dve lokacije u ulici Knjaza Miloša i ulici Luja Braja. Reč je o stambenim objektima u kojima je pronađena izvesna količina naoružanja i druge prateće opreme.

U kući u ulici Luja Braja, pronađeno je i zaplenjeno 19 metaka za lovačku pušku, 3 noža, dvogled, razna odeća i amblemi „nacionalističkog sadržaja“, dva laptopa i taktički prsluk, navodi se u izeštaju

Osumnjičeni je u bekstvu, navode iz policije.

U stambenom objektu u ulici Knjaza Miloša, pronađeni su i zaplenjeni vazdušni pištolj, prigušivač, radio veza, 6 mobilnih telefona, gas maska i laptop.

Vlasnik je priveden radi saslušanja, nakon čega je pušten.

Iz policije izveštavaju i o tuči u Sutjeskoj ulici koja se dogodila 14. februara, jedan sat posle ponoći, a u kojoj su učestvovala trojica muškaraca. Jedno lice je povređeno i njemu je ukazana medicinska pomoć.

Kosovska policija potvrdila juče privođenje i saslušavanje dvojice Srba zbog sumnje da su navodno učestvovali u distribuciji flajera sa uputstvima građanima o ponašanju prema kosovskoj policiji.

Comments

Pročitaj još