• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Srbija će uvek čuvati svoju neutralnost, ali i štititi svoje nebo i građane

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas svim građanima Srbije praznik Sretenje – za koji je rekao da najrečitije govori o našoj istoriji, ali koji nam ukazuje i na put u budućnost, put Karađođeve hrabrosti i Miloševe mudrosti i uvek borbe za očuvanje srpske nezavisnosti i slobode.

“Mnogo toga imamo da naučimo iz svoje prošlosti, ali je najvažnije da gledamo kako da zemlju guramo napred, kako da ekonomski napredujemo, kako da razmišljamo o većim platama i penzijama, ali da nikada ne zavoravimo ono što je najviša vrednost i Srbije i svih njenih građana, kao i srpskog naroda u celini – to je sloboda”, rekao je Vučić u Nišu gde je prisustvovao prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije.

Predsednik je dodao da slobodu nikada i ni po koju cenu ne smemo da žrtvujemo i da je zato ponosni predsednik Srbije koji danas može da kaže da je Srbija slobodna, nezavisna i da sama donosi odluke. Vučić je istakao da će Srbija uvek ljubomorno čuvati svoju vojnu neutralnost, ali će štiti svoje nebo i svoje građane.

“Imaćemo dovoljno sposobnosti za to. Uvek dovoljno najmodernijeg naoružanja i uvek dovoljno hrabrih srca”, rekao je Vučić. Predsednik je nakon obilaska, obraćajući se sa govornice zamolio sve prisutne da upute jedan veliki aplauz pripadnicima Vojske Srbije i vojnim veteranima koje je nazvao velikim borcima i junacima.

“Mnogo toga imamo da naučimo iz svoje prošlosti, ali čini mi se da ono što je najvažnije to je da gledamo kako da zemlju guramo napred, kako da ekonomski napredujemo, kako da razmišljamo o većim platama i penzijama, ali da nikad ne zaboravimo ono što je najviša vrednost Srbije, svih njenih građana, ali i srpskog naroda u celini, a to je sloboda”, ocenio je Vučić.

Predsednik je dodao da su danas u Nišu prikazana neka od najmodernijih oruđa Vojske Srbije.

“Zamolio bih i sve naše radnike u fabrikama da nastave da rade, da proizvode najbolja oruđa i opremu, “noru”, “tamnavu”, “gvozdiku”, kako bi uvek mogli da čuvamo našu zemlju”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će ulagati u proizvodnju oružja u Zastavu u Kragujevcu, jer je ona, kako je rekao, baza za naoružanje Vojske Srbije.

Tokom prikaza naoružanja Vojske Srbije u Nišu, Vučić je rekao da je jako zadovoljan modularnom puškom proizvedenom u Kragujevcu.

Priština lagala međunarodnu zajednicu da će suspendovati odluku o dinaru

Predsednikje izjavio da je to što Priština i dalje ne pušta dinar na KiM pokazuje da su još jednom slagali međunarodnu zajednicu, jer su rekli da će suspendovati odluku o zabrani dinara, a da će Srbija nastaviti da brine o interesima srpskog naroda na KiM.

Na pitanje novinara da prokometariše to što Priština i dalje ne pušta britanskoj firmi Henderson da prevoze dinar na KiM, Vučić je rekao da se pokazalo da je bio u pravu na sednici Saveta bezbednosti.

“Ni do kakve suspenzije nije došlo. Oni su lagali svoje zapadne partnere da su suspendovali svoju odluku i da će da puštaju dinar. Te će da bude dva meseca, te tri, te ne znam šta. Oni ne puštaju dinar da više ulazi na KiM. U skladu sa tim ćemo reagovati i gledati kako da pomognemo našem narodu na KiM”, rekao je Vučić.

Dodao je da to pokazuje o kakvim lažovima je reč i čime su u Prištini spremni da se služe.

Comments

Pročitaj još