• Početna>
  • Vesti>

Lučić: Podneta krivična prijava protiv gradonačelnika Leposavića, kvar će danas biti otklonjen

Foto: RTS, printscreen

Generalni direktor “Telekoma Srbija” Vladimir Lučić rekao je da je podneta krivična prijava protiv predsednika opštine Leposavić Ljuljzima Hetemija jer je, kako je rekao, zloupotrebio službeni položaj, uništavao privatnu svojinu i namerno prekinuo signal mobilne telefonije Srbima. O incidentu je obaveštena i međunarodna zajednica.

Oko 5.000 građana na krajnjem severu Kosova je bez signala mobilne telefonije, jer je prekinut signal radio-linka za repetitor MTS-a. Zaposleni u MTS-u pokušali su da otklone kvar na baznoj stanici i na krovu zgrade opštine Leposavić, ali ih je u tome, kako je naveo Lučić, sprečio predsednik opštine Ljuljzim Hetemi.

Generalni direktor “Telekoma Srbija” Vladimir Lučić objasnio je da je kvar izazvan radovima koji su se obavljali na krovu zgrade opštine Leposavić.

“Došlo je do namernog prekida našeg signala tako što je drugi mobilni operator Vala, kojem, inače, ovi sadašnji predstavnici opština, koji su tu očigledno privremeno, pokušavaju da daju što više dozvola, kako bi prekrili sever. Onda je on ne samo izgradio na opštini svoj repetitor, nego je prekinuo naš link”, pojasnio je Lučić.

Generalni direktor “Telekoma Srbija” istakao je da će kvar danas biti otklonjen alternativnim putem i da će građani na severu KiM dobiti signal, ali i da neće dozvoliti da ovaj incident bude zaboravljen.

“Mi smo podneli krivičnu prijavu protiv njega (Ljuljzima Hetemija) zato što je on grubo zloupotrebio službeni položaj, uništavao privatnu svojinu i namerno je prekinuo signal ljudima mobilne telefonije, isključivo zato što su Srbi, a nama faktički prekida signal i uzima opremu, isključivo zato što smo srpska kompanija“, rekao je Lučić za RTS.

Rekao i da su obavestili sve ambasade i međunarodnu zajednicu.

“Ja se nadam da će oni da pritisnu prištinsku administraciju, da na isti način kako su oni podnosili krivične prijave i privodili Srbe sa severa, govoreći da to rade zbog nekog nasilnog ponašanja, ovu vrstu nasilnog ponašanja koje potiče čak od čoveka kojeg su oni stavili da vodi opštinu, sankcionišu i privedu tog čoveka“, rekao je generalni direktor “Telekoma Srbija“.

Lučić je naveo i da fiksna telefonija, internet i televizija nisu bili u prekidu.

Comments

Pročitaj još