• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista o lecima: Provokacija i podmetačina; Policija objavila da istražuje slučaj

Foto: Ilustracija, Radio Mitrovica sever

Fotografije letaka koje potpisuje navodno “Narodna odbrana” u kojima se poziva na otpor kosovskoj policiji kao “uputstvo za otpor Kurtijevoj policiji” pojavile su se na društvenim mrežama, a koji su navodno viđeni u Kosovskoj Mitrovici. Reporteri Radio Kosovske Mitrovice nisu naišli na ove letke po ulazima i ulicama, kako je saopštila policija da su viđeni.

Policija je u redovnom dnevnom izveštaju saopštila da su ” nepoznate osobe na ulazima zgrada i ulicama” ostavila letke i naveli da se je u vezi sa tim slučajem otvorena istraga.

Srpska liste se oglasila saopštenjem i pozvala građane da ne “nasedaju na provokacije i podmetačine”.

”Molimo naše sugrađane da ostanu mirni, jer su ovakve akcije, ko god ih sprovodio, usmerene protiv mira i čine se sa zlom namerom u cilju dalje destabilizacije, kako bi se Srbi okrivili za eventualne nove incidente”, navedeno je u saopštenju. Srpska navodi da je “nekome namera da predstavi Srbe kao nasilne i sa sebe skrene pritisak koji ima zbog ugnjetavanja Srba”.

”Srpski narod sa Kosova i Metohije će mirnim metodama nastaviti da se bori za zaštitu svojih prava i interesa na ovim prostorima”, navela je Srpska.

Comments

Pročitaj još