• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa Micotakisom: Podrška Grčke od suštinskog značaja za našu zemlju

Foto Tanjug/ Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sastanka sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom, da je u razgovoru sa Micotakisom istakao da je Srbija čvrsto opredeljana za ubrzanje evropskog puta ka EU, ali da očekuje od Evrope i jasne signale podrške na tom putu.

Premijer Grčke je istakao da stav Grčke po pitanju Kosova ostaje nepromenljiv i da su evropsko posredovanje i dijalog jedini put za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

“Srbija i Grčka su uvek međusobno podržavale teritorijalni integritet jedna drugoj. Veujem da će tako biti i u budućnosti”, kazao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Micotakisom.

“Rekao sam da je Srbija čvrsto opredeljena za nastavak i ubrzanje svog evropskog puta, da smo zahvalni Grčkoj na toj podršci i da to nije samo formalna rečenica koju političari izgovaraju kao poštapalicu, već da je to od suštinskog značaja za našu zemlju”, dodao je Vučić.

Istakao je da je govorio sa Micotakisom i o PEM konvenciji, tzv. zelenim trakama, kao i Agendi rasta.

“Ali sam isto tako rekao da razumem da u Evropi nisu uvek srećni svim našim potezima, ali isto tako da u Evropi moraju da razumeju da i mi očekujemo jasne signale za podršku Srbiji na njenom putu”, naglasio je Vučić.

Premijer Grčke Kirjakos Micotakis nalazi se u radnoj poseti Srbiji. Sastao se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a tokom dana biće održan i Srpsko-grčki poslovni forum.

Comments

Pročitaj još