• Početna>
  • Vesti>

Koha: “Elektrosever” određuje cenu tarifa za utrošenu struju, Vladi Kosova nije poznato ali su saglasni sa odlukama RUE

Foto: Radio Mitrovica sever

Kompanija za snabdevanje električnom energijom “Elektrosever” odrediće cenu tarifa za struju za stanovnike severa Kosova računajući od 1. januara. Vladi Kosova nije poznato da „Elektrosever“ ne podleže Uredu regulatora u pogledu tarifa za naplatu električne energije, piše prištinska Koha”.

Srpska kompanija će odrediti sopstvene tarife za struju za stanovnike opština sa srpskom većinom na severu, za svoje potrošače koje je od januara krenula da snabdeva strujom, tačnije od momenta kada je dobila licencu.

Zbog tehničkih problema sa brojilima, naplata električne energije još nije obavljena a predstavnici “Elektrosevera” su na sastanku koji je održan pre nedelju dana, kako prenosi Koha ditore, sa predstavnicima opštine Severna Mitrovica pomenuli i paušalni obračun kao opciju.

Iz kabineta kosovskog premijera kažu da su saglasni sa bilo kojim oblikom naplate struje, koji je pod regulativom kancelarije za energetiku (RUE), ali da nisu upoznati da „Elektrosever” ima autonomiju da utvrđuje tarife nezavisno od regulatorne kancelarije.

„Vlada podržava svaki način obračuna, koja je u skladu sa pravilima regulatornog tela za energetiku i obezbeđivanjem uslova za snabdevanje električnom energijom. Dakle, ukoliko je naplata u skladu sa ovim pravilima, to će utvrditi Kancelarija regulatora“, rečeno je u odgovoru iz Vlade a prenosi ovaj prištinski list.

Comments

Pročitaj još