• Početna>
  • Vesti>

Opština Gračanica uručila je KBC-u u Gračanici aparat za gasnu analizu

Foto: RTV Gračanica

Opština Gračanica uručila je Kliničko bolničkom centru u Gračanici aparat za gasnu analizu. Ovaj vrlo važan aparat za dijagnostikovanje i lečenje pacijenata direktoru KBC-a u Gračanici prof. dr Bratislavu Laziću uručila je predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić danas je zajedno sa direktoricom Odeljenja za zdravstvo Zoricom Milić posetila Kliničko bolnički centar u Gračanici gde je zaposlenima i upravi predala na korišćenje gasni analizator.

„ Ovo je nastavak ulaganja u tehničku opremljenost naših zdravstvenih ustanova. Nadamo se i verujemo da će ovaj gasni anlizator, koji je bio preko potreban bolnici, biti od velike pomoći zaposlenima a pre svega na korist našim sugrađanima. Reč je o gasnom analizatoru, koji će doprineti bržem određivanju i praćenju bitnih parametara iz krvi pacijenata“, rekla je Šubarić.

Direktor Kliničko bolničkog centra u Gračanici prof. dr Bratislav Lazić zahvalio se opštini Gračanica na aparatu kao i na posvećenosti u osavremenjavanju bolničkih usluga pre svega kroz stalna i važna ulaganja u opremu. Kako je naglasio aparat za gasnu alizu biće od velike pomoći lekarima u praćenju stanja pacijenata posebno onih težih slučajeva.

Aparat za gasnu analizu čija je vrednost 13 800 evra obezbedila je opština Gračanica preko opštinskog odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu.

Comments

Pročitaj još