• Početna>
  • Vesti>

Vladika Ilarion u Goraždevcu: Molitva je ono čime se zlo ubija

Foto: Radio Goraždevac

Vladika novobrdski Ilarion posetio je danas u popodnevnim časovima Goraždevac, gde je razgovarao sa okupljenim građanima.

U svojoj besedi on je okupljenim vernicima preneo pozdrav I blagoslov patrijarha srpskog Porfirija i poručio im da se molitvom treba boriti za mir.

“Vladika Teodosije vam je bio u poseti u nedelju, pa dođoh i ja. Mati Marini smo služili četrdesetodnevni pomen. Prenosim Vam pozdrav i blagoslov njegove svetosti patrijarha. Da znate da se molimo za Vas i mislimo na Kosovo i Metohiju i na vas. Treba da se borimo pre svega molitvom. Molitva je oružje kojim se zlo ubija i koje nama obezbeđuje nebeski mir. Tim oružjem se zadobija carstvo nebesko. Zamolio bih vas da u ovim vremenima iskušenja kada treba da prionemo na molitvu, da ostavimo sve sitne zavade iza sebe. I one koje imamo s drugim čovekom, a i one koje imamo sami sa sobom. Čovek se nekako sam u sebi raspravlja i troši energiju naprazno. Ta energija nam je data da bi stekli večni život. Podržavajući svetu majku Božiju kojoj smo se pomolili, neka nam ona u tome pomaže, da i mi otvorimo srce ka našoj nebeskoj i večnoj otadžbini. Jer je i to bitka koju bijemo”, kazao je Vladika Ilarion.

Okupljenim vernicima Vladika novobrdski Ilarion rekao je da smo iz dana u dan sve bliži susretu sa Hristom, ali i sa Ivanom i Pantom koji su 13-og avgusta poginuli na Bistrici.

“Ne vodimo samo bitku za komad zemlje. Boreći se za svoju porodicu, okućnicu i svoje dostojanstvo, borimo se za svoje večno dostojanstvo u carstvu nebeskom, to da ne zaboravmo. I kada deluje da je bezizlaz, da nema rešenja. Da deluje da je sve propalo, tada treba da znamo da Božija je poslednja. Samo čovek ako ide sa dobrom verom, nikako da ne primi lošu pomisao, mi hrišćani smo svakog trenutka sve bliži sa njim, pored svih ovi užasa koji se dešavaju to je istina. Mi čekamo Hrista, a posebno mi ovde čakamo susret sa našim Ivanom i sa Pantom. Svakog trenutka smo bliži tome da se sretnemo i sa njima i sa našim precima koji se mole Bogu za nas i od kojih nam dolazi uteha. Neka vam Bog da snage, čuvajte mir i reč Božija kao oružje neka vam bude u srcu. Molitve neka nam budu oružje i ono što probija put ka carstvu nebeskom”, rekao je Vladika Ilarion.

Comments

Pročitaj još