• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Očigledno da režim Aljbina Kurtija ne odustaje od plana da izvrši pritisak srpski narod sa ciljem njegovog progona

Foto: Srpska lista

Uprkos apelima međunarodnih predstavnika i jasne osude odluke o zabrani dinara i upada u srpske institucije na Kosovu i Metohiji, Kurtijevi policajci poput razbojnika danas su upali u prostorije Pošte Srbije u metohijskom selu Goraždevac, u opštini Peć, maltretirali i zastrašivali zaposlene radnike pošte ali i predstavnike medija, saopštila je Srpska lista.

“Ovom sramnom činu prethodila je prevara, karakterisična za otmičare i kriminalce, prvo su predstavnike Pošta Srbije kontaktirali Kurtijevi policajci i pozvali ih da preuzmu vozilo i četiri miliona dinara koje su ovi “junaci” oteli od penzionera i primalaca socijalne pomoći pre četiri dana. Naravno, nakon što su se predstavnici Pošta Srbije pojavili, umesto da im se vrati novac i vozilo, bili su sprovedeni do prostorija Pošte u Goraždevcu gde su Kurtijevi specijalci izvršili premetačinu i oteli kompjutere i dokumentaciju” stoji u saopštenju Srpske liste.

Iz Srpske liste ističu da ako se uzme u obzir činjenica, da su danas na prelazu zabranili ulazak vozila na Kosovo i Metohiju sa novcem za penzionere i socijalno ugrožene građane, više je nego, kako su naveli, očigledno da režim Aljbina Kurtija ne odustaje od plana da izvrši pritisak srpski narod sa “ciljem njegovog progona sa svojih vekovnih ognjišta”.

Srpska lista poručuje da je krajnje vreme da međunarodna zajednica oštrije reaguje, a KFOR i EULEX da stanu u zaštitu srpskog naroda i obezbede mir i sigurnost.

“Krajnje je vreme da međunarodna zajednica oštrije reaguje na ovakvo ponašanje Aljbina Kurtija koji želi da protera sve Srbe sa ovih prostora. KFOR i Euleks kao legalne formacije moraju da stanu u zaštitu srpskog naroda jer je njihova obaveza na osnovu mandata koji imaju da obezbede mir i sigurnost za sve građane, tako umesto reklama o vašoj posvećenosti miru i bezbednosti građana neka uslede konkretne akcije kojima bi se zaustavilo maltretiranje i institucionalno nasilje prema našem narodu” naveli su iz Srpske liste.

“Izjave Kurtijevog potrčka Nenada Rašića, nećemo komentarisati. On je trenutno u procesu gde mora dokazati da je veći Albanac od ostalih Albanaca kako bi opravdao novac koji dobija kao Kurtijev ministar za koga nijedan Srbin nije glasao ili što bi naš narod rekao da pokaže svima koliki je odrod” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još