Lajčak: Pratimo posledice odluke o ukidanju dinara

Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak naglasio je u svojoj objavi na Fejsbuku da pažljivo prati razvoj situacije na Kosovu i posledice odluke Centralne banke Kosova o ukidanju dinara.

“Ova nedelja počinje zauzeto za mene jer moj tim i ja pratimo moju posetu, fokusirajući se na trenutnu dinamiku procesa normalizacije. U tom kontekstu, takođe pažljivo pratim dešavanja u vezi sa nedavnom Uredbom Centralne banke Kosova o gotovinskom poslovanju, koja posebno utiče na srpske zajednice koje žive na Kosovu” naveo je Lajčak na Fejsbuku.

Lajčak se osvrnuo i na prošlonedeljne razgovore o dijalogu Beograda i Prištine.

“Počevši od Beograda, sreo sam se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i glavnim pregovaračem Petrom Petkovićem. Nastavljajući svoje putovanje na Kosovo, sastao sam se sa predsednicom Vjosom Osmani da je obavestim o dijalogu, kao i sa premijerom Aljbinom Kurtijem i prvim zamenikom premijera i glavnim pregovaračem Besnikom Bislimijem. Naravno, razgovarali smo o Dijalogu, a dotakli smo se i trenutnog stanja odnosa EU i Kosova” naveo je Lajčak.

“Razgovori sa liderima i glavnim pregovaračima bili su pravovremeni i važni i bili su prilika da iznesemo svoja očekivanja za naredne mesece i na čemu ćemo raditi ubuduće” dodao je Lajčak.

Comments

Pročitaj još