• Početna>
  • Vesti>

Trajković: Pljačka pošte u Ugljaru, novi psihički pritisak na Srbe da se isele

Foto: RTV Gračanica

Predsednik Privremenog organa Kosova Polja, sa sedištem u Ugljaru,  Aleksandar Trajković  ističe da pljačka poslovnice Pošte Srbije u Ugljaru psihički pritisak koji narod više ne može da izdrži. On kaže i da odluka da se zabrani dinar ima za cilj da se Srbi isele sa KiM.

,,Nepoznate osobe su došle i provalile, razbile poštu, srušili zid, odneli kasu sa novcem koji je bio namenjen penzionerima i ostalim stanovnicima opštine Kosovo Polje. Pošta opslužuje oko 5.000 stanovnika ove opštine. Kasa je odnesena. Niko nije čuo ništa u ovako teškom trenutku za srpski narod na Kosovu i Metohiji. To je psihički udar, verujte mi, koji stanovništvo ne može da podnese više”, rekao je Trajković. 

On je naglasio da narod ne može da  veruje da dinar neće biti platežno sredstvo ka KiM.

,,Teško je, narod ne može da izdrži psihički pritisak da dinar neće figurirati kao valuta na ovim prostorima, ne možemo da shvatimo da to može da se desi. A kako će, ne smo penzioneri, nego i oni koji primaju socijalnu pomoć, ostala socijalna davanja, dečiji dodatak, majčinski dodatak kako će to primati, gde će ići, šta će raditi? Ovo nisu pritisci da bi nestao dinar, nego prtisci da bi se stanovništvo iselilo “, podvlači  Trajković.

Comments

Pročitaj još