• Početna>
  • Vesti>

Svečlja nakon zatvaranja tri PO u Goraždevcu, Osojanu i Vidanju: Jedina institucija Srbije u okviru Republike Kosovo biće njena ambasada

Foto: Printscreen, Fejsbuk, Dželjalj Svečlja

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je Kosovska policija u saradnji sa Tužilaštvom i Kosovskom obaveštajnom agencijom, zatvorila “paralelne i nelegalne opštine Peć u Goraždevcu, Istok u Osojanu i Klina u Vidanju”.

Svečlja je u objavi na svom Fejsbuk profilu ponovio da će u buduće jedina institucija Republike Srbije na Kosovu, biti njena ambasada.

“Ostajemo posvećeni jačanju institucija Republike Kosovo, u punom poštovanju našeg Ustava i njegovog jedinstva. Vreme bezakonja je prošlo i jedina institucija Srbije u okviru Republike Kosovo biće njena ambasada u Prištini” objavio je Svečlja.

Objavu prati video zapis u kome on komentariše akciju koju je kao i prethodne, lično nadgledao u društvu kosovskog ministra administracije lokalne samouprave Eljberta Krasnićija.

Njih dvojica su zajedno tokom prethodnih dana, prisustvovali nasilnom zatvaranju četiri privremena organa smeštena u Dragašu kao i uklanjanju bilborda sa likovima počasnih građana Zvečana .

Comments

Pročitaj još