• Početna>
  • Vesti>

Usvojen Nacrt uredbe za privremeno korišćenje javnih površina, plaćaće se po gradskim zonama

Foto: Radio Mitrovica sever

Na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica odbornici su usvojili Nacrt uredbe, kojim se reguliše privremeno korišćenje javnih površina i javnih prostora u gradu uz novčanu naknadu.

Objašnjavajući ovaj Nacrt, predsednik Skupštine opštine Severna Mitrovica, Nedžad Ugljanin, kazao je da će to plaćanje, kao i u drugim opštinama – biti određivano po gradskim zonama.

U severnom delu Mitrovice biće ih tri – i kada je u pitanju javni prostor i površina.

Za postavljanje reklama, panoa i tabli, na primer, u okviru prve i najskuplje zone, predviđeno je plaćanje od 4.00 evra po metru kvadratnom na mesečnom nivou.

U drugoj zoni bi za to bila mesečna naknada 2.50 evra, a treća zona, objasnio je Ugljanin – 1,50 centi.

Ista Uredba predviđa i dozvolu za postavljanje stolova i stolica ispred ugostiteljskih uslužnih lokala.

Precizirano je da će se te dozvole izdavati za period od 1. marta do 30. septembra, jer je tada sezona, a tarife za ovo su sledeće:

„Prva zona će iznositi 4.00 evra po metru kvadratnom na mesečnom nivou. Druga zona će biti 2.50 evra, a treća – evro i 30 centi“.

U naknadnoj izjavi za KoSSev, Ugljanin nije mogao da precizira koji deo grada obuhvata određenu zonu, rekavši samo to da je ono što je sigurno da u prvu zonu spada gradsko šetalište.

Nakon usvajanja Uredbe u Skupštini opštine, ona se dalje šalje izvršnoj vlasti koja treba da ga prihvati.

Ugljanin kaže da je potrebno najmanje mesec dana da ona stupi na snagu, ali i to da će građani biti o svemu na vreme obavešteni.

„Mi ćemo ih o svemu obavestiti, oni će i ovde doći da se o svemu konsultuju“, precizira predsednik Skupštine opštine Severna Mitrovica.

Na kratko je uporedio cene sa onim koje je u ove svrhe odredila opština na jugu. Kaže da su cene tamo gotovo duplo skuplje, objasnivši da je tako zbog veličine grada.

Comments

Pročitaj još