• Početna>
  • Vesti>

Krivično gonjenje zbog rada u srpskoj ambulanti u Prištini

Foto: Printscreen

Policija i tužilaštvo goniće krivično dve osobe, zbog kako tvrde, nezakonitog pružanja zdravstvenih usluga u Prištini, u objektu u kojem su od 1999 godine lečeni preostali Srbi u tom gradu.

Odlukom zdravstvene inspekcije, objekat pored policijske stanice “Centar”, nakon sinoćnjeg pretresa i ispitivanja zatečenih zadravstvenih radnika Doma zdravlja Priština sa sedištem u Gračanici, zatvoren je do daljnjeg.

“U saradnji sa policijom, Direkcijom za regionalne istrage u Prištini i saradnji sa Carinom i Zdravstvenim inspektoratom, izvršen je uviđaj u navedenim prostorijama, u kom slučaju je utvrđeno da se u ovom objektu na nezakonit način pružaju medicinske usluge. Dve osobe su saslušane kao osumnjičeni i nekoliko drugih kao svedoci. Policija je  do daljnjeg zatvorila objekat”, saopšteno je iz tužilaštva.

Radi se o prostoru u kojem je do juna 1999 godine bila filijala Komercijalne banke a onda sedište Nevladine organizacije Centar za mir i tolerinciju i improvizovana ambulanta, odeljenje Doma zdravlja Priština sa privremenim sedištem u Gračanici po sistemu Vlade Srbije.

U tužilaštvu tvrde da je akcija pretresa, ispitivanja osoblja i zatvaranja objekta, usledila nakon dobijanja obaveštenja Ministarstva unutrašnjih poslova, da je u objektu – aneksu policijske stanice “Centar” godinama nezakonito poslovala nevladina organizacija.

“Nakon razgovora sa osumnjičenima, oni su pušteni u redovnom postupku, dok je protiv njih otvoren krivični postupak u vezi sa krivičnim delom ‘Nezakonito obavljanje medicinske ili farmaceutske delatnosti’. Po nalogu tužioca, oduzeti su materijalni dokazi koji će biti korišćeni u krivičnom postupku” podvlači se u saopštenju.

Akcija policije i tužilaštva trajala je do ponoći kada su zdravstveni radnici zatečeni u ambulanti u Prištini, pušteni nakon ispitivanja i završenog pretresa.

Policija je konfiskovala i vozilo hitne pomoći Doma zdravlja Prištine BG registarskih oznaka.

Comments

Pročitaj još