• Početna>
  • Vesti>

Predškolska ustanova “Danica Jaramaz” obeležila školsku slavu Svetog Savu

Foto: Radio Mitrovica sever

Predškolska ustanova „Danica Jaramaz“ svečano je obeležila praznik najvećeg srpskog prosvetitelja i škoslu slavu Svetog Savu.

Mališani ove ustanove su za svoje goste i ostale posetioce, uz pomoć vaspitačica, pripremili program sa motivima Svetog Save, u kojem su pevali, recitovali, glumili i igrali.

Direktorica ove ustanove Suzana Aleksić pozdravila je prisutne i poručila da se Sveti Sava oplemenio i opismenio svoj narod, učio ga molitvi i ljubavi prema crkvi. Ona je istakla da su se ovih dana mališani sa radošću pripremali za Savindan.

„Ova dečica su pripremila fantastičan program zajedno sa svojim vaspitačicama koje su marljivo, vredno i odgovorno radile proteklih dana, nedelja i meseci. Danas proslavljamo Dan Svetog Save, našeg prvog srpskog arhiepiskopa, književnika i prosvetitelja.  Sveti Sava je mogao da bira drugačiji put od onog kojeg je izabrao, ali on je odlučio da bude uz svoj narod, oplemenjivao ga, opismenjivao, učio ga ljubavlju i molitvi, približavao ih crkvi, i na tome mu beskrajno hvala“ rekla je Aleksić.

Protojerej Đorđe Stefanović je obavio rezanje slavskog kolača i poručio da je današnji dan velika radost, jer ih je zajedno sabrao upravo Sveti Sava.

„ On je kao dete, u svojoj mladosti, čuo reč Božiju, a iako beše dete imućnih roditelja koji imaše sve, on nije potrčao za materijalnim već je pošao putem Svete Gore, i ostvario se u bogočovečanstvu i životu na putu Hrista našeg, da nama bude prosvetitelj, učitelj i onaj koji nas vodi Hristu. Nama je popločao svetosavski put kojim mi danas hodimo. Deca su najveći dar, najveće bogatstvo a upravo vi vaspitači ste produžena ruka našeg oca Svetog Save, a u vašim rukama je čitava budućnost i budućnost našeg naroda“ rekao je i čestitao školsku slavu.

Vaspitačica Goranka Kragović se roditeljima zahvalila na poverenju i kazala da niko ne može da svojom ljubavlju ujedini i spoji, kao što to radi Sveti Sava.

„Hvala Svetom Savi, koji nas je danas ovde okupio, jer da nije njega, ni nas ne bi ovde bilo. Dragi roditelji, hvala vam na poverenju, da se umnožimo, da Bog da, da nam mnogo dece podarite, da ljubav i svetlost uđe u vašu kuću, u našu ustanovu i grad. Naša srca su obdarena velikom srećom što smo se danas u ovolikom broju okupili. Niko kao Sveti Sava ne može da ujedini, da spoji nespojivo, i da svojom ljubavlju, nadom i verom, nas okupi da ga proslavljamo na mnogaja ljeta“ poručila je Kragović.

Kolačar za sledeću godinu je direktorica PU Suzana Aleksić, koja je kazala da joj je čast i zadovoljstvo, što je već dva meseca član kolektiva.

„Verujte da su vaša deca u sigurnim rukama. To sam ranije i čula, ali sam se pre dva meseca i uverila u to, jer o vašoj deci brinu posvećeni, marljivi, vredni i kreativni ljudi, koji njih ne doživljavaju kao korisnike ove ustanove već i kao svoju decu“ poručila je Aleksić.

Obeležavanju su prisustvovali roditelji i ostali radnici ove ustanove, koji su bili oduševljeni programom i decu nagradili aplauzima.

Foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još