Ansambl „Venac“ vrši upis novih članova

Foto: Ansambl Venac

Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“ Priština, sa privremenim sedištem u Gračanici vrši prijem novih članova i poziva sve zainteresovane od 16 do 25 godina da se prijave i pridruže Omladinskom ansamblu.

Ansambl „Venac“ se svojim Omladinskim ansamblom razlikuje od svih ostalih profesionalnih umetničkih ansambala. Prilikom formiranja škola folklora za edukaciju dece na polju narodne igre, pesme i muzike „Venac“ je formirao i jednu grupu za talentovanu omladinu stariju od 15 godina sa ciljem što bržeg formiranja igrača za popunu profesionalnog ansambla.

Neformalnim obrazovanjem pod svojom kontrolom „Venac“ gradi nove buduće umetnike što se dokazuje prvim profesionalnim igračima (od 2018), koji su na ovaj način selektovani za ansambl.

Pored toga Omladinski ansambl deluje i samostalno nastupajući kao nezavistan amaterski ansambl pod pokroviteljstvom „Venca“, a izvodeći na sceni delove „Venčevog“ programa. Omladinski ansambl radi u Gračanici pod direktnom kontrolom umetničkog rukovodstva „Venca“.

Upis novih članova će se vršiti do 13. februara u prostorijama Ansambla „Venac“ u Gračanici, radnim danima od 8 do 16 časova.

Sve dodatne informacije o upisu možete dobiti i telefonskim putem i to na sledećim brojevima telefona: 064/45 13 578 ili 049/368 631.

Comments

Pročitaj još