• Početna>
  • Vesti>

Potpisani ugovori o sufinansiranju gradskih sportskih klubova, podrška za 23 kluba

Foto: Radio Mitrovica sever

Sportski klubovi iz Kosovske Mitrovice potpisali su danas ugovore o sufinansiranju takmičarskog sporta za 2024. godinu sredstvima koja je obezbedio Privremeni organi Opštine Kosovska Mitrovica.  Ugovore su potpisala 23 gradska kluba.  Ove godine fond namenjen razvoju i podršci sporta na području Kosovske Mitrovice, nešto je veći u odnosu na prošlogodišnji.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac čestitao je sportistima novogodišnje i božićne praznike uz želju da ova godina donese mnogo više sportskih događaja koji bi trebalo da se dešavaju u našem gradu. Poželeo je da „se oslobodimo nekih prepreka“ koje su u prethodnom periodu pratile sportski život Kosovske Mitrovice i celog područja Kosova i Metohije.

„Znam koliko je to trenutno neizvodljivo, ali kako je to došlo odjednom, nadam se da će odjednom i da ode i da ćemo moći i da pred publikom i deca pred roditeljima  i apsolutno pred našim građanima, imamo i sportske događaje. To je nešto što mnogo fali našem gradu. Kod sportista opšte zadovoljstvo je da pokaže sve svoje kvalitete i da podeli pobedu i apsolutno sve svoje uspehe sa svojim sugrađanima, rodbinom, porodicom, što mi u poslednje vreme nažalost nemamo. I školska takmičenja izvodimo kao da smo neki stranci na svojoj zemlji uz bojazan da li će neko doći da nam prekine takmičenje. Jer su sva takmičenja ukinuta na ovoj teritoriji.  Ali naš cilj i zadatak je da ostanemo i opstanemo, da funkicionišemo u sistemu naše države i da prebrodio sve krize“ istakao je Zaporožac i zahvalio Ustanovi za sport, omladinu i specijalizovane usluge na kako je rekao „izuzetnom zalaganju“ na očuvanju sportskog duha grada.

Direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge Petar Trajković kaže da su se na konkurs prijavila 32 gradska kluba, od kojih su 23 ispunili uslove iz ugovora za 2024. godinu.

„Ja se nadam da sredstva koje je opština u velkoj meri ove godine izdvojila podmiruju sva vaša potraživanja vezana za ono osnovno za takmičenje, kotizacije, putne troškove itd. Mislim da ste tokom prošle godine dali jako veliki doprinos, s obzirom na uslove u kojima mi živimo i gde maltene bez sportskih objekata. Treba nam više savremenih sportskih objekata , staza za trčanje, rekreaciju i sve ostalo, ali naš grad je takav kakav jeste“rekao je Trajković i dodao da su sportisti našeg grada pravi heroji.

„Ono što ste vi postigli tokom ovih nekoliko godina unazad, tj rezultati koje ste postigli u ovakvim uslovima, ne verujem da bi bilo koji klub iz nekog drugog grada postigao. Želim vam puno sreće i uspeha u ovoj godini, budite najbolji kao i što ste i do sada bili na celom Kosovu i Metohiji i mi ćemo biti zadovoljni“ dodao je Trajković.

Comments

Pročitaj još