• Početna>
  • Vesti>

Vitina: Povređen policajac tokom akcije sprečavanja šverca cigareta

Foto: Kosovska policija

Jedan kosovski policajac zadobio je povrede tokom intervenisanja u slučaju suzbijanja šverca robe, na području opštine Vitina. Policajcu je ukazana medicinska pomoć.

Kako je saopšteno iz kosovske policije, u selu Smire, kosovska policija i kosovska carina su tokom jučerašnjeg dana, identifikovale i sprečile tri lica u pokušaju krijumčarenja duvanskih proizvoda.

“Granična policija je identifikovala sumnjivo vozilo lokalnih registarskih oznaka, kojim je upravljao osumnjičeni građanin Kosova, koji je takođe pratio drugo osumnjičeno vozilo, natovareno robom. U drugom vozilu su se nalazila dvojica muškaraca” navedeno je u saopštenju.

Policijski službenici su pokušali da zaustave drugo vozilo.  Tom prilikom, vozač ovog automobile je udario u policijsko službeno vozilo,  ozbiljno ugrozivši službenike policije i carine.

“Policijskim službenicima je prilikom legitimisanja osumnjičenih, jedan od njih pretio, a prilikom kontrole osumnjičenog, napadnut je policijski službenik i zadobio telesne povrede zbog kojih mu je ukazana lekarska pomoć” navodi se u saoštenju.

Prilikom kontrole vozila, pronađeno je 1299 kutija cigareta različitin marki, u ukupnoj količini od oko 260.000 komada cigareta. Vozila i roba su oduzeti.

Nadležni tužilac je za dvojicu osumnjičenih odredio pritvor u trajanju od 48 sati, dok se za trećim osumnjičenim čiji identitet je poznat policiji, intenzivno traga.

Comments

Pročitaj još