• Početna>
  • Vesti>

Petković: Činjenice koje je za istoriju sačuvala Danica Marinković ruše svaki pokušaj fabrikovanja događaja u Račku

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa nekadašnjim istražnim sudijom Danicom Marinković, koja je 15. januara 1999. godine sprovela uviđaj u vezi sa događajima u Račku i uprkos brojnim pritiscima, hrabro čitavom svetu iznela istinu zasnovanu na naučnoj ekspertizi i prikupljenim dokazima.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petković je zahvalio sudiji Marinković što, kako je naveo, nepokolebljivo istrajava u borbi za istinu, pravdu i slobodu i konstatovao da je njena profesionalna i metodična istraga doprinela da se utvrde nepobitne činjenice o događajima u Račku kao i njeni dokazi će ostati baština i narednim generacijama.

“Činjenice koje je za istoriju sačuvala Danica Marinković ruše svaki pokušaj fabrikovanja događaja u Račku koji su poslužili kao nesuvislo opravdanje i povod za protivpravnu agresiju dela međunarodne zajednice na SR Jugoslaviju”, naveo je Petković.

Hrabrost i profesionalizam sudije Marinković, prema rečima Petkovića, uče nas da se istina mora braniti čvrsto, nepokolebljivo i argumentovano, “jer Srbija je i danas često žrtva propagandnog delovanja i specijalnog rata koji se protiv nje vodi”, a na koji je moguće odgovoriti samo istinom i nikako drugačije.

„Nikad nije kasno boriti se za istinu. Najveća mi je satisfakcija što smo moje kolege i ja prikupili dokaze i utvridli istinu koju nam niko ne može oduzeti“, zaključila je sudija Marinković.

Comments

Pročitaj još