• Početna>
  • Vesti>

EU: Lajčak će u Davosu imati odvojene sastanke sa Vučićem i Kurtijem

Foto: X (Tvite)r

Evropska unija je potvrdila da će posrednik EU za dijalog Miroslav Lajčak održati odvojene sastanke sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na marginama ekonomskog foruma u ​​Davosu, koji počinje u ponedeljak u Švajcarskoj.

Ovo je za RTK potvrdio portparol EU Peter Stano, koji je istakao da će sastanci biti odvojeni dok se, prema njegovim rečima, ne očekuje bilo kakav zajednički sastanak.

“Zajednički sastanak u vezi sa dijalogom, na visokom nivou ili slično, nije planiran“, naglasio je Stano.

Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma u Davosu biće održan od 15. do 19. januara i ugostiće više od 100 predstavnika država, sve glavne međunarodne organizacije, 1.000 partnera Svetskog ekonomskog foruma, kao i lidere civilnog društva, stručnjake, predstavnike mladih, društvene preduzetnike i novinske agencije. 

Ključne teme foruma u Davosu su  “postizanje bezbednosti i saradnje u podeljenom svetu”,  “stvaranje rasta i radnih mesta za novu eru”, “veštačka inteligencija kao pokretačka snaga za privredu i društvo” i “dugoročna strategija za klimu, prirodu i energiju”, navodi se na veb stranici te organizacije.

Comments

Pročitaj još