• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Cilj da se ukloni trag postojanja Srbije i srpskog naroda na KiM

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić izjavio je danas da rušenje međunarodnog pravnog poretka daljim naoružavanjem tzv. kosovsko-bezbednosnih snaga, ima za cilj da se suprotno rezoluciji 1244, sa teritorije Kosova i Metohije u potpunosti ukloni bilo kakav trag postojanja Republike Srbije, kao i srpskog naroda.

“Izjave pojedinih tzv. kosovskih zvaničnika nedvosmisleno govore o njihovom cilju uništenja srpskog naroda”, rekao je on posle obilaska Dežurnog operativnog centra Vojnobezbednosne agencije (VBA).

Vućić je dodao da odluka o daljem naoružavanju nije samo najavljena već je doneta u američkom kongresu i odigrava se gotovo svakodnevno i posredstvom drugih zemalja, pre svega Turske, ali i NATO zemalja i Hrvatske.

“Kada se hvale da će svaka policijska patrola biti naoružana dugim cevima, šalju jasnu poruku da za Srbe nema mesta, jer samo određene jedinice imaju pravo i mogućnost da nose takvo naoružanje. Sada će biti prisutni naoružani policajci sa dugim cevima samo kako bi Srbi osećali nesigurnost i što pre napustili Kosovo”, rekao je Vučić.

On je naveo i da Priština ima najbrže rastući budžet za vojsku i policiju, koje kako je naglasio ne bi smele da postoje prema međunarodnom javnom pravu.

Comments

Pročitaj još