• Početna>
  • Vesti>

“Novogodišnja bajka” za dečicu PU “Danica Jaramaz”

Foto: Radio Mitrovica sever

Vaspitačice i medicinske sestre PU „Danica Jaramaz“ izvele su danas za mališane sa celodnevnog i predškolskog programa predstavu „Novogodišnja bajka“.

Predstava donosi lepu i poučnu priču o veštici koja najpre ismeva naivnu veru dece, vile i jelkice u Deda Mraza, da bi naposletku i sama priznala da jedino što njoj treba jesu prijatelji.

Deca su bila pažljiva publika koja je komične situacije ispraćala smehom i bila vrlo aktivna u muzičkim deonicama.

Pohvalili su vaspitačice, poručili im da su ih sve prepoznali iako su se maskirali, a za novu godinu poželeli su mnogo igračaka – od onih skromnih kao što su plišane mede i zeke, preko nešto skupocenijih, poput pametnog sata, do onih najlepših – da budemo živi i zdravi.

Direktorica PU „Danica Jaramaz“ Suzana Aleksić ističe da je predstava kompletno autorski rad zaposlenih u ovoj prosvetnoj ustanovi i da je to bio način da oni svojim mališanima požele srećnu nastupajuću  Srpsku novu godinu i ispunjenje svih želja. A šta dečica žele, to najbolje znaju upravo oni koji su svakodnevno u njihovim životima.

„Njihove želje su najiskrenije. Deca žele pre svega igračke, to je njima najaktuelnije, a onda i da budu srećni i zdravi. Ipak, igračke su na prvom mestu“ kaže Aleksić.

Mališani PU “Danica Jaramaz” su krajem godine održali niz tematski prigodnih, prazničnih priredbi kojima su oduševili svoje roditelje i drugare.

Comments

Pročitaj još