• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Na KiM čuvamo srpski narod i Srbiju u celini; Naša sveta dužnost da se Pećka kandila nikada ne ugase

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u čestitki povodom hrišćanskog praznika Božića, rekao jda je duhovna snaga srpskog naroda i SPC posebno izražena na Kosovu.

“Naša sveta dužnost da se Pećka kandila nikada ne ugase“, rekao je između ostalog predsednik Srbije.

„Vama, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske Pravoslavne Crkve srdačno čestitam Badnji dan i Božić, uz iskrenu želju da veliki praznik proslavite u miru, radosti i blagostanju. Proslavljanje Božića u našem narodu ima dubok duhovni i istorijski koren koji je ponosno negovan i prenošen, s generacije na generaciju. Čvrstu nadu i nadahnuće uliva saznanje da u našoj Srbiji, zemlji mira, solidarnosti i napretka, uz puno razumevanja i poštovanja, saborno čuvamo trajne hrišćanske vrednosti koje su naš narod stolećima okupljale i ujedinjavale“, naveo je Vučić.

Dodao je da SPC ima nemerljivu i jedinstvenu ulogu u očuvanju našeg nasleđa.

„Duhovna snaga našeg naroda i Srpske Pravoslavne Crkve, posebno je izražena na našem stradalnom Kosovu i Metohiji, na kojem čuvamo srpski narod i našu državu Srbiju u celini, koja će nastaviti da snažno pomaže i ulaže u naše svetinje, jer nam je sveta dužnost da se Pećka kandila nikada ne ugase“, istakao je predsednik Srbije.

Comments

Pročitaj još