Kosovska policija patrolirala Gazivodama

Foto: Kosovska policija, print screen

Jedinica za brze intervencije kosovske granične policije patrolirala je danas plutajućim čamcima na jezeru Gazivode, gde je takođe danas, održana i vojna vežba Kfora.

„U funkciji efikasnog i efektivnog upravljanja državnom granicom, Policija Kosova, tačnije Jedinica za brze intervencije (RIU) Granične policije Kosova sa svojim službenicima danas je izvršila patrolu čamcima u jezeru Gazivode“, saopšteno je iz policije.

Kako je objavljeno na Fejsbuk stranici Kosovske policije, ovakve patrole, „pored nadzora vodne granice“, sprečavaju i krivična dela na granicama, obezbeđuju teritorijalnu bezbednost voda, sprečavaju ilegalne prelaske, šverc robe, nelegalni ribolov, kao i obezbeđuju ekološku zaštitu voda“.

Pripadnici Kfora održali su taođe danas godišnju vežbu na Gazivodama.

Vežba pripadnika KFOR-a trajala je četiri sata, izveli su je italijanski vojnici koji su dodeljeni regionalnoj komandi Istok, odnosno legionari deo operativnog rezervnog bataljona, koji je već angažovan na severu Kosova u okviru 186. padobranskog puka „Folgolore“.

Oni su, kako navode iz KFOR-a na svom Fejsbuk proilu, simulirali patroliranje sa „drugim kombinovanim amfibijskim aktivnostima“ i „iskrcavanje u okruženju koje to ne dozvoljava“.

Comments

Pročitaj još