• Početna>
  • Vesti>

Novčana kazna za dvojicu prvrednika sa severa Kosova zbog neprijavljivanja skupa

Foto: Dušan Gašić

Privrednici sa severa Kosova, Dušan Gašić i Nenad Božović, novčano su kažnjeni zbog neprijavljivanja skupa koji je održan u ponedeljak u severnom delu Mitrovice.

Oni su juče u poslepodnevnim časovima dobili poziv od policije da u svojstvu osumnjičenih danas dođu u policijsku stanicu u severnom delu Mitrovice zbog dela „uništavanje ili oštećenje imovine“.

Dušan Gačić u izjavi za Radio Kosovska Mitrovica navodi da on i Nenad Božović nisu organizatori skupa već samo dvojica od 50-ak prvirednika, koliko ih je bilo na skupu koji je održan u ponedeljak u centru Kosovske Mitrovice, a koji su se odlučili da daju izjave za medije.

„Mi smo se izjasnili da nismo organizatori, da su skup organizovali privrednici u dogovoru sa građanima, odnosno, da je samo trebalo da se iznese štand i papiri za potpisivanje peticije. Novinari su na protestu tražili od nekoga da da izjavu. Ja i Nenad Božović smo se dogovorili sa nekim ljudima koji su bili tu, da je najbolje da mi damo izjavu, zato što nismo želeli da neko kaže nešto pogrešno, nismo želeli da neko ko je pre toga politički bio angažovan, ili bio uključen u neku političku priču, da se ova priča vezana za peticiju ne bi shvatila pogrešno. U dogovoru sa građanima i privrednicima, odlučili smo da mi budemo ti koji će da daju za izjavu, jer možemo da kažemo konkretrne stvari, koje se tiču pokretanja peticije“ rekao je Gašić.

Gašić dodaje da on i Božović neće platiti kaznu, da će uložiti žalbu, te da su angažovali advakata.

Privrednici i građani sa severa Kosova, u ponedeljak su održali skup u severnom delu Mitrovice, na kom je pokrenuta peticija sa zahtevom da se ponovo i neometano omogući uvoz sve vrste robe proizvedene u Srbiji. Potpisivanje peticije trajaće do sutra, nakon čega će biti predata kosovskim zvaničnicima, ali i predstavnicima EU i zapadnih ambasada, sa kojima će tražiti da razgovaraju.

Comments

Pročitaj još