• Početna>
  • Vesti>

Baletska predstava “Lepotica i zver” sutra u Domu kulture Gračanica

Foto: Dom kulture Gračanica

Dom kulture “Gračanica” organizuje novogodišnju baletsku predstavu-mjuzikl ,,Lepotica i zver“, Škole baleta ,,Gračanica“, kojom Dom kulture „Gračanica“ završava ovu godinu.

Predstava će biti održana u sredu (27. decembar) u Domu kulture „Gračanica“, sa početkom u 18 časova.

Mlade i talentovane balerine će, uz pomoć studenata Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini i glumaca Amaterskog pozorišta Doma kulture „Gračanica“ ,,Janićije Popović“, uvežbanim koracima i lepršavim pokretima dočarati uspone i padove začaranog princa na putu do istinske ljubavi.

„Izuzetno sam počastvovana datom prilikom da radim sa decom Kosova i Metohije. Radili smo naporno prethodna dva meseca, sa namerom da za kraj godine naše polaznice zablistaju na sceni pred ovdašnjom publikom. Pohvalila bih balerine, koje su pokazale izuzetnu posvećenost, ozbiljnost i želju da svaki korak izvedu do savršenstva. Ovom predstavom završavamo ovu godinu i najavljujemo da ćemo u narednoj godini raditi na mnogim predstavama, koncertima i učestvovati na takmičenjima“, rekla je Nevena Ćosić, pedagog Baletske škole Gračanica.

Pokrovitelj Škole baleta „Gračanica“ je Ministarstvo kulture Vlade Republike Srbije. Predstavu je pomogla i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još