• Početna>
  • Vesti>

Leposavić: Najmlađi glumci izveli novogodišnju predstavu ,,Kad se veštica zaljubi”

Osnovci dečje glumačke sekcije odigrali su predstavu ,,Kad se veštica zaljubi” u sali Centra za kulturu “Sava Dečanac” u Leposaviću, u okviru dečjeg stvaralaštva Pokrajinskog kulturnog centra Priština-Leposavić.

Novogodišnji komad je naišao na odličan prijem kod dece, koja su učestvovala u izvođenju, a glumci ostvarili uspešnu interakciju sa publikom, pruživši deci pravi doživljaj.

Bajku koju su pripremali puna dva meseca, glumci amateri ulepšali su na kraju izlaskom Deda Mraza, koji je pozvao svu decu da zajedno izađu na scenu i otpevaju novogodišnju pesmu.

Glumačka sekcija u okviru Pokrajinskog kulturnog centra radi i stvara godinu i po dana, a mlade glumce dikciji i glumi podučava profesor srpskog jezika i književnosti Ružica Vlašković, koja ističe da je bajka rađena za decu uzrasta od šest do devet godina.

,,Bajka je upravo ona koja je pokazala čaroliju ljubavi, koja pobeđuje svako zlo, a sa druge strane veoma je bitan kulturni život dece na ovim našim prostorima. Oni kroz bajke ulaze u svet čarolije i ona prosto na neki način njima pokazuje da uvek pobeđuje dobro”, ističe je Vlašković.

Comments

Pročitaj još