• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Premijera predstave „Stilske igre“, posvećena humanitarcu Branku Antiću

Foto RTV Gračanica

U Domu kulture „Gračanica“ održana je premijera predstave „Stilske igre“  rađena po motivima istoimenog romana Simeona Marinkovića, u režiji  profesora glume na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovic, Dejana Cicmilovića. Predstavu su deca glumci posvetila dobrotvoru Branku Antiću, kome su neophodna sredstva za lečenje  teškog oblika karcinoma. 

Predstava Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“, inspirisana basnom „Lisica i gavran“, koja je pored zabavnog imala i edukativni karakter, naišla je na oduševljenje publike, koja je ispunila Dom kulture. 

Režiser,   Dejan Cicmilović  je istakao da je su svi zajedno postigli cilj, da se novčano pomogne Branko Antić, koji je godinama nesebično pomagao drugima.  

„Zadovoljan sam odzivom publike, obzirom da su sredstva koja su prikupljena za čoveka koji je puno pomogao u pozorištu. Nažalost je u takvoj situaciji da mu je neophodna pomoć i jako mi je drago što je bila prepuna sala. Prezadovoljan sam sa ovim što su ovi mladi ljudi ovo uradili jer je u glumačkom smislu previše teško. Krenula je ideja od toga da se napravi jedna radionica koja bi pomogla mladim glumcima koja se bave pozorištem da shvate šta je to lik i karakter metodom imitacije do identifikacije, na osnovu određenih imitacija koje su donosili oni su gradili likove koje su prezentovali večeras“, rekao je  Cicmilović.

Sav prihod sa predstave biće usmeren za lečenje Branka Antića, predsednika NVO „Srpska solidarnost“  ističe Aleksandar Gudžić, ispred Doma kulture,  naglašavajući da ovo nije jedina humanitarna predstava ovog pozorišta.

„Ovo je još jedna u nizu akcija i predstava humanitarnog karaktera koju ova deca glumci igraju. Zadnjih godina su pomagali dečaku iz Lapljeg Sela Vasiliju Nikoliću ovo je samo nastavak toga. Ova deca su pokazala, ne samo da su talentovana, nego da su plemenita, humana i imaju veliko srce, a negde se na kraju samo to računa”, naglasio je Gudžić.

Branko Antić je za oko sedam stotina dece sa Kosova i Metohije obezbedio je besplatna letovanja u Crnoj Gori, među tom decom bili su i članovi ove dramske sekcije. Ovo je, kako kažu ,  bila prilika da sada oni nešto učine za njega i to su na pravi način i uradili.

Comments

Pročitaj još