Svećlja: KAP je vlasnik kompleksa “Rajska banja”

Foto: Kim

“Vlasnik ovog kompleksa (Rajska banja) je Kosovska agencija za privatizaciju (KAP). U ovo nema nijedne sumnje”, rekao je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja na konferenciji za medije u Prištini. On je dodao da uskoro očekuje preliminarni izveštaj o tragičnom sukobu u Banjskoj krajem septembra ove godine.

Svećlja je kratko prokomentarisao događaje od juče kada je KAP preuzela upravu nad kompleksom “Rajska banja” u Banjskoj koja se vodila kao društveno preduzeće i dala je u zakup Ministarstvu unutrašnjih poslova Kosova.

“Ako je neko nezakonito investirao tu, mislim da je ovo lekcija za sve ljude koji nezakonito rade nešto ili investiraju”, kazao je on.

Kako je dodao, odluka o upravljanju ovim kompleksom je “rezultat rada dva ministarstva: MUP-a i ministarstva javne administracije”.

“Ova ministarstva imaju departman koji upravlja ovakvom imovinom koja je vlasništvo države. Konačnu odluku ćemo tek doneti”, ukazao je Svećlja.

“Preliminarni izveštaj o Banjskoj uskoro”

“Što se tiče slučaja terorističkog napada u septembru, upoznati ste da Kosovska policija, zajedno sa tužilaštvom koje vodi istrage, sprovodi najveću istragu u istoriji Kosova. Uskoro ćemo dobiti preliminarne rezultate. To je jedan od mojih zahteva tužilaštvu da imamo preliminarni izveštaj”, kazao je Dželjaj Svećlja i ponovio “za sve što je nađeno tu, za tri kidnapovana policajca i slučaj u Banjskoj, preduzeli smo konkretne mere”.

On je kazao i da KFOR i EULKS takođe vode istrage o slučaju Banjska.

“Istovremeno, upoznati smo da misija KFOR-a i EULEKS takođe vrše istrage i stalno razmenjujemo informacije sa njima, ali ne znam kada će da izađu sa izveštajem o njihovim istragama. Izveštaj nismo dobili, a informacije delimo. Tužilaštvo i policija treba da izađu sa izveštajem o svemu što je pronađeno o ovom slučaju”, kazao je kosovski ministar unutrašnjih poslova.

Comments

Pročitaj još