Lučić: Cilj kazne da spreči širenje MTS-a

Foto: Radio Mitrovica sever

Povodom odluke kosovske Uprave za zaštitu konkurencije da kazni filijalu MTS na KiM sa 1,56 miliona evra, generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić kaže da je cilj te kazne da spreči širenje MTS-a.

“Ono što ja mogu da poručim jeste da će ovo kolo izgubiti, jer je evidentno da oni i u ovom slučaju čak i sopstvene zakone koje su oni stvorili ne poštuju”, rekao je Vladimir Lučić za Tanjug.

Generalni direktor Telekoma Srbije kaže da imaju oko 30 dana za žalbu Privrednom sudu.

“Ovo ne odlaže izvršenje novčane naknade, međutim, mi kad se budemo žalili sudu tražićemo od regulatora da nam odloži to plaćanje. Ne verujem da će nam uvažiti, ali sam potpuno siguran da ćemo mi na sudu to dobiti i da ćemo, ako slučajno to budu naplatili, posle vratiti s kamatom”, istakao je Lučić.

Prištinski mediji preneli su saopštenje kosovske Uprave za zaštitu konkurencije da se novčana kazna od 1,5 miliona evra preduzeću MTS.d.o.o, koje je ogranak Telekoma Srbije, izriče zbog “kršenja odredbe Zakona o zaštiti konkurencije i to nepodnošenjem zahteva za obaveznu najavu koncentracije za kupovinu 100 odsto akcija preduzeća VGN NET d.o.o., LIKA d.o.o., PP. PRKDS-IMPULS u ime I. R. – B.I. i Herc International“.

Comments

Pročitaj još