• Početna>
  • Vesti>

Petković: Priština krši u današnjem svetu neprikosnoveno pravo na nepovredivost imovine

Foto: Kancelarija za KiM

Povodom ulaska službenika kosovske Agencije za privatizaciju u prostorije kompleksa “Rajska banja” u Banjskoj uz asistenciju policije, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je izjavio da kosovske vlasti “zlostavljanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a posebno to vole da rade na naše velike nacionalne i verske praznike”.

“Tako su i danas, na Svetog Nikolu, pripadnici Kurtijeve policije upali u kompleks „Rajska banja“, u opštini Zvečan, i odande potpuno bespravno i pod pretnjom silom isterali radnike koji rade na održavanju istoimenog hotela i restorana” naveo je Petković u saopštenju.

Srbima je, isatakao je direktor Kancelarije, na ovaj način još jednom iz Prištine poručeno da nemaju pravo na razvoj svojih lokalnih zajednica, niti pravo na posao i socijalnu sigurnost.

“Osim što su ovom demonstracijom sile još jednom napadnuta kolektivna prava srpskog naroda, prekršeno je i u današnjem svetu neprikosnoveno pravo na nepovredivost imovine, jer ekstremisti iz Prištine i opštinama i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i privatnim licima na severu pokrajine sad već svakodnevno, bez ikakve zadrške i potrebe da se za to pravdaju, na najbezočniji način povređuju i otimaju imovinu” dodao je Petković.

On je ocenio da je ovaj potez potvrda namere Prištine da okupira sever.

“Priština je i na ovaj način potvrdila svoju nameru sveobuhvatne okupacije severa Kosova i Metohije i poručila da Srbija nema pravo da na bilo koji način pomaže svom narodu, budući da je turističko-rekreativni kompleks „Rajska banja“ jedna od strateških investicija Beograda na severu Kosova i Metohije.Granice bezobrazluka i bahatosti Kurtija i njegovih siledžija očito ne postoje, i jasno je da je današnja akcija Prištine u selu Banjska deo plana etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije”.

Petković na kraju ističe da će i o ovom napadu će informisati međunarodnu zajednicu, uključujući i posrednike u dijalogu Beograda i Prištine.

Comments

Pročitaj još