• Početna>
  • Vesti>

RIK objavio satnicu konferecija za medije u nedelju; Konačan broj birača na izborima je 6.500.666

Foto: RIK

Republička izborna komisija (RIK), na večerašnjoj sednici u Beogradu, donela je odluku o utvrđivanju konačnog broja birača u Republici Srbiji za izbore za narodne poslanike raspisane za 17. decembar i taj broj iznosi 6.500.666.

Kako je saopšteno iz RIK-a, ovaj konačan broj birača odnosi se na sve jedinice lokalne samouprave na svim biračkim mestima na dan 15. decembra 2023. godine.

Osim o broju birača, RIK je raspravljao o razrešenjima i imenovanjima predstavnika funkcija u lokalnim izbornim komisijama, kao i o imenovanjima u lokalnim izbornim komisijama.

Satnica konferencija za medije na dan izbora

Republička izborna komisija (RIK) najavila je danas da će u nedelju 17. decembra redovno obaveštavati javnost o toku sprovođenja izbora za narodne poslanike i izlaznosti birača na izbore. RIK navodi da će prva konferencija za javnost biti održana u osam časova ujutru, druga u 11.05 časova, treća od 15.05, četvrta u 17.05, dok će se peta konferencija za medije održati od 19.05 časova. Podaci o izlaznosti će se objavljivati od 11.05 časova, naveo je RIK u saopštenju.

Po potrebi RIK će organizovati i vanredne konferencije za novinare, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena. Konferencije za novinare održavaće se u maloj sali zgrade Narodne skupštine, Kralja Milana 14.

Comments

Pročitaj još