• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Zapad neće promeniti stav o Kosovu, neće odustati od toga da brane tu nezavisnost

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije i ujedno nosilac liste “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” Aleksandar Vučić, kaže da Zapad neće promeniti svoj stav prema Kosovu, da će zbog toga Srbia biti izložena dodatnim pritiscima ali da će država braniti svoj vitalni nacionalni interes.

“Zato gledate kako da srpski brod između svih stena i problema dovedete do mirne luke. Nekada usporite, nekada ubrzate, ali uvek čuvajući vitalne interese. I to ćemo raditi i ubuduće. Ali, oni stav o nezavisnosti Kosova neće promeniti i neće odustati od toga da čuvaju, štite i brane tu nezavisnost“, rekao je Vučić gostujući na RTS-u .

Predstavljajući program svoje strabke, Vučić je naglasio da može da obeća da će Srbija pametno, ozbiljno, mudro i strateški sigurno da čuva nacionalne i državne interese.

Dodao je da je taj odnos zapadnih zemalja “najveća muka za nas” i da se time bavi svakodnevno.

Na pitanje da li se nešto može promeniti posle izbora u SAD, odgovorio je da se tome nada, ali da Amerika svakako neće promeniti svoj stav.

“Ako mislite da će SAD da promeni stav po pitanju Kosova… Može da bude lakša situacija, da možemo da razgovaramo, ali da će da promene stav – neće“, rekao je predsednik Srbije.

Comments

Pročitaj još