• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju tokom zimskog raspusta organizuje sedmodnevni boravak na Tari za 100 dece sa KiM

Foto: Fejsbuk (Tara-planina)

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da će u saradnji sa Centrom dečijih letovališta Beograda i opštinom Obrenovac tokom zimskog raspusta organizovati sedmodnevni boravak na Tari za 100 dece sa prostora Kosova i Metohije.

Na ovaj način Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastavlja sa uspešnom praksom da za srpske mališane sa prostora pokrajine organizuje i podržava brojna studijska putovanja i kampove na kojima je u poslednje dve godine boravilo više od 2.200 mališana sa KiM, a tokom kojih su naša deca naučila brojne nove veštine, družila se i povezivala sa vršnjacima iz centralne Srbije i regiona.

Deca će ovoga puta boraviti u hotelu Mitrovac na Tari, a obezbeđene su im različite aktivnosti kao što su škola skijanja, druženje sa animatorima, vođene šetnje.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Svetlana Miladinov kaže da ova institucija kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta života naših najmlađih i južno i severno od Ibra.

“Kancelarija za KiM nastavlja da sprovodi aktivnosti koje doprinopse zdravijem razvoju i srećnijem odrastanju naših mališana iz socijalno-ugroženih porodica sa Kosmeta. U prethodne dve godine realizovali smo veliki broj raznih putovanja, letovanja, zimovanja, sportskih kampova, na kome je boravilo više od 2.200 dece. Naša deca s KiM imala su prilike da nauče da skijaju, da pohađaju školu plivanja, oprobaju se u brojnim sportovima… Iskreni osmesi i neizmerna radost koju vidimo na njima tokom putovanja jasan je signal da okavi projekti daju rezultate i mi ćemo nastaviti da ih sprovodimo i u budućnosti. Ništa nije važnije ni lepše od sreće naših mališana i to nam daje podstrek da nastavimo da radimo za njih, da činimo sve što je u našoj moći da im olakšamo i oplemenimo detinjstvo, jer su oni naši heroji i budući čuvari srpskog postojanja na prostoru Kosova i Metohije” istakla je Miladinov.

Comments

Pročitaj još