• Početna>
  • Vesti>

Učenici O.Š. “Branko Radičević” podelili paketiće mališanima ŠOSO “Kosovski božur”

Foto: Radio Mitrovica sever

Učenici O.Š. „Branko Radičević“ su danas zajedno sa svojim vršnjacima iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovski božur“ učestvovali u inkluzivnoj radionici koja je organizovana u susret novogodišnjim praznicima.

Oni su sa svojim drugarima učestvovali u izradi novogodišnjih čestitki i sportskim aktivnostima.
Direktorica ŠOSO „Kosovski božur“ Marta Popović rekla je da su učenici, na inicijativu učiteljica i nastavnica, za svoje drugare pripremili i podelili im poklon paketiće.

„Danas su došli da se zajedno druže, da pripremaju novogodišnje čestitke i da jednim dobrim gestom pokažu koliko su veliki i uspešni u ovim trenucima. Njihovi roditelji treba da budu ponosni, jer su svoju decu dobro vaspitali, a učitelji i nastavnici te škole nadograđuju njihovo vaspitanje i pomažu da se ta deca razvijaju u pravom smeru, da imaju empatiju prema svojim vršnjacima, koji su malo drugačiji od njih“ navela je Popović.

Popović je dodala da je veoma važno da mališani razvijaju osećaj empatije i imaju razumevanja za nedostatke.

„Uvek kažemo da na deci i omladini svet ostaje. Negde sam i ponosna, što se razvila ta svest da decu usmeravamo na pravi put, da imaju osećaj prema svojim vršnjacima, da im pomažu i da imaju razumevanja za sve njihove nedostatke. Mislim da je to pravi put kojim našu omladinu treba usmeravati da bi nam društvo bilo što kvalitetnije i što bolje“ rekla je Popović.

Inkluzivne radionice predstavljaju dobar vid podizanja svesti o inkluziji, jer se deca na sebi svojstven način kroz druženje, igru i ostale aktivnosti zbliže i razvijaju osećaj empatije.

Comments

Pročitaj još