• Početna>
  • Vesti>

Eljezi: CIK je primila zahteve predsednika Skupština opština Leposavić, Severna Mitrovica i Zubin Potok, odgovoriće u roku od pet dana

Foto: info.ks. net

Portparol Centralne izborne komisije (CIK) u Prištini Valjmir Eljezi izjavio je danas da je komisija primila tri odvojena zahteva od predsednika skupština opština Leposavić, Severna Mirtovica i Zubin Potok i da će na njih odgovoriti u roku od pet dana.

“CIK je na zvaničnu adresu primila tri odvojena zahteva predsednika Skupština opština Leposavić, Severna Mitrovica i Zubin Potok. Sadržaj ova tri zahteva je isti. Prvo, tri predsednika skupština opština zatražili su od CIK-a da dostavi zvaničnu informaciju o grupi građana koja je podnela zahtev za smenu gradonačelnika da li su oni birači u tim opštinama. Drugo, zatražili su od nas da im dostavimo informaciju o ažuriranom broju upisanih birača u ovim opštinama”, rekao je Eljezi novinarima i dodao da se na osnovu ažuriranog biračkog spiska obračunava koliko potpisa iznosi 20 odsto koliko je potrebno za peticiju za smenu gradonačelnika, prenosi EkonomiaOnline.

On je dodao da se CIK bavi ovim zahtevima i da će odgovoriti u roku od pet dana.

“Za ove odgovore, sarađivaćemo i sa Agencijom za civilnu registraciju, pošto spisak za glasanje potiče iz izvoda Centralnog matičnog registra”, rekao je Ejlezi.

Na pitanje šta će biti sa opštinom Zvečan, pošto iz te opštine nije podnet zahtev CIK-u, Eljezi je rekao da će se, ukoliko se sličan zahtev bude pojavio, tretirati kao i drugi slučajevi.

Sanja Krtinić, ispred grupe građana koja je pokrenula inicijativu za razrešenje gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice izjavila je juče da je zahtev za smenu gradonačelnika Erdena Atića zvanično odbijen od strane predesednika Skupštine opštine Severna Mitrovica Nedžata Ugljanina.Predhodno je odbijen i zahtev građana Zvečana.

Comments

Pročitaj još