• Početna>
  • Vesti>

Pantović: Oko 60 Srba pozvano na saslušanje zbog barikada

Foto: Tanjug

Advokat Ljubomir Pantović potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica da je Direkcija za istragu teških krivičnih dela kosovske policije, po nalogu Specijalnog tužilaštva u Prištini ovih dana uručila oko 60 poziva sa saslušanje ljudima sa severa Kosova, zbog barikada koje su u decembru prošle godine bile postavljene u Rudaru, u opštini Zvečan.

„Koliko sam video iz poziva u koji sam imao uvid, radi se o krivičnim delima protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova (terorizam, udruživanje radi terorizma…) i protiv javnog reda – to je pozivanje na otpor, ometanje službenih lica u obavljanju službenih dužnosti i slično“ rekao je Pantović.

Naveo je da ne zna tačno šta je Tužilaštvo naložilo, odnosno u kom pravcu će oni biti saslušavani, ali da prema njegovom saznanju, njih oko 60 je dobilo pozive za saslušanje na koje bi trebalo do sa odazovu počev od danas. Rok se prema njegovim rečima proteže i na januar mesec.

 Srbi sa severa Kosova postavili su 10. decembra 2022. godine barikade u mestu Rudare, u opštini Zvečan, zbog hapšenja bivšeg pripadnika Kosovske policije Dejana Pantića na prelazu Jarinje, zbog navoda da je, “organizovao teroristički napad na prostorije CIK na severu Kosova”.

Barikade su uklonjene par dana pred početak 2023. godine, pošto je Pantiću mera zatvora prinačena u meru kućnog pritvora.

Comments

Pročitaj još