• Početna>
  • Vesti>

Odbijeni zahtevi građana Severne Mitrovice i Zvečana za smenu gradonačelnika

Foto: Radio Mitrovica sever


Zahtev građana za razrešenje gradonačelnika Severne Mitrovice je odbijen, uz obrazloženje da nije u skladu sa Administrativnim uputstvom, potvrdila je za Radio Kosovska Mitrovica Sanja Krtinić koja je ispred grupe građana predala zahtev SO Severna Mitrovica za smenu Erdena Atića. Dodala je da ima informaciju da je odbijen i zahtev građana Zvečana za smenu tamošnjeg gradonačelnika.

Krtinić kaže da se u obrazloženju predsedavajućeg SO Severna Mitrovica Nedžata Ugljanina grupi građana, navodi da njihov zahtev nije u skladu sa Administrativnim uputstvom Ministarstva za administraciju i lokalnu samoupravu za smenu gradonačelnika sa funkcije ali da to nije istina, te da su oni koristili sve obrasce koje uputstvo zahteva i da se onima koji su zahtev razmatrali eventualno „nije dopao razlog koji smo naveli“.

„Mi jesmo podneli zahtev u skladu sa Administrativnim uputstvom. Razlozi za odbijanje koji su navedeni nama samo pokazuju da se njihovi zakoni ne poštuju i da je ovde demokratija izgubila svaki smisao“ rekla je Krtinić i dodala da se grupa građana ispred koje je zahtev predat, nadala da će isti stići makar do Ministarstva za administraciju i lokalnu samoupravu, ali da se to nije desilo.

Za sada ne može da precizira koji će biti naredni koraci građana okupljenih oko ove inicijative.

U obrazloženju odbijanja zahteva koje je poslao predsedavajući SO Severna Mitrovica Nedžat Ugljanin, a koji je objavio Kontakt Plus radio, navodi se da zahtev koji su građani uputili ne sadrži obaveštenje kojim se traži registracija inicijatorske grupe.

„S obzirom da kao prilog vašem zahtevu niste dostavili obaveštenje kojim tražite da razmotrim vaš zahtev i registrujem vašu inicijatorsku grupu kao ovlašćeno lice kod CIK-a, obaveštavam vas da ne mogu postupati-razmotriti i registrovati vašu grupu kao ovlašćeno lice iz formalnih razloga“, navodi se u obrazloženju Ugljanina.

Grupa građana predala je u drugom pokušaju, 7. decembra, inicijativu za razrešenje gradonačelnika Severne Mitrovice Erdena Atića.

Comments

Pročitaj još