• Početna>
  • Vesti>

KP: Priveden osumnjičeni za podmetanje požara u Zubinom Potoku

Foto: Kosovska policija

Kosovska policija uhapsila je jednu osobu u Zubinom Potoku osumnjičenu za podmetanje požara.

Prošle noći, oko 23h, Kosovska policija je dobila prijavu da se zapalio lokal u blizini Skupštine opštine Zubin Potok u ulici “Kolašinskih Kneževa”.

Požar su prvobitno locirali policijski službenici koji su sa vlasnikom lokala obezbeđivali opštinski objekat u Zubinom Potoku, a na lice mesta izašla je i vatrogasna jedinica. Kako je saopštila Kosovska policija, pored materijalne štete nije bilo povređenih.

Prema prvim informacijama, preliminarnim policijskim uviđajima i dokazima koje je policija pronašla na licu mesta, sumnja se da je požar izazvan namerno, kao i da je osumnjičeni pokušao da zapali i privatan objekat vlasnika.

Nakon brzih istražnih radnji i operativnih sredstava u 00:50, Kosovska policija je uspela da identifikuje i uhapsi osumnjičenog u ulici Kolašinskih Kneževa u Zubinom Potoku.

Dana 09.12.2023.godine, oko 23:00 časa, Kosovska policija je obaveštena da se zapalio i gori lokal kod Skupštine opštine Zubin Potok. Policijska jedinica je odmah reagovala na slučaj i izašla na mesto incidenta, koje se nalazilo u ulici „Kolašinski Knježeva“.
Požar su prvobitno locirali policijski službenici koji su sa vlasnikom lokala obezbeđivali opštinski objekat u Zubinom Potoku, a na lice mesta izašla je i vatrogasna jedinica.
Pored materijalne štete, na sreću nije bilo povređenih.

Prema prvim informacijama, preliminarnim policijskim uviđajima i dokazima koje je policija pronašla na licu mesta, sumnja se da je požar izazvan namerno.

Nakon brzih istražnih radnji i operativnih sredstava u 00:50, Kosovska policija je uspela da identifikuje i uhapsi osumnjičenog umešanog u ovaj slučaj u ulici Kolašinskih Knježeva u Zubinom Potoku, u pokušaju da napusti/pobegne sa seoskog događaja, gde je isto lice je pokušalo da zapali i privatnu kuću vlasnika.

Osumnjičeni je priveden a kod njega je pronađen jedan Molotovljev koktel i dva upaljača. Tokom pretresa kuće osumnjičenog, pronađena je jedna radio veza, jedna vojna uniforma, dva pancira, kao i 22 mašine za proizvodnju kriptovaluta.

Na lice mesta izašla je regionalna uviđajna jedinica koja je kontaktirala tužioca, a po njegovom uputstvu osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati radi daljeg sudskog postupka.

Comments

Pročitaj još