• Početna>
  • Vesti>

Hodžić: Naša kolektivna odgovornost je ne samo prepoznati, već i aktivno se suprotstaviti bilo kakvom obliku nasilja, diskriminacije i nepravde

Foto: Centar za pružanje socijalne zaštite u zajednici

Direktorka Centra za pružanje socijalne zaštite u zajednici, Adrijana Hodžić izjavila je da u ovom svetu gde svaka osoba ima svoju jedinstvenu priču veruje da je imperativ stvoriti društvo koje prožima duh slobode, ravnopravnosti i dostojanstva za svakog pojedinca.

“Naša kolektivna odgovornost je ne samo prepoznati, već i aktivno se suprotstaviti bilo kakvom obliku nasilja, diskriminacije i nepravde. U ovom nesebičnom naporu, u fokusu naše misije moramo postaviti starije, decu sa posebnim potrebama i žene koje su žrtve nasilja. Njihova priča ne sme biti zanemarena, već treba postati osnova za stvaranje inkluzivnog društva” navela je Hodžić.

Kako je rekla, nasilje nad ženama nije njihov lični teret već zajednički izazov, kojem se moramo suprostavljati.

“Nasilje nad ženama nije samo njihov lični teret, već zajednički izazov koji svi moramo ozbiljno shvatiti i aktivno se suprotstavljati. Ujedinjeni u poštovanju ljudskih prava, gradimo temelje pravednog društva u kojem se svaka osoba, bez obzira na godine, sposobnosti ili pol, može osećati sigurno i poštovano” istakla je Hodžić.

Comments

Pročitaj još