• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Napad na ambulantu u Suvom Dolu odraz netrpeljivosti i etničke mržnje prema Srbima i svemu što je srpsko

Foto: Srpska lista

“Devastiranje prostorija ambulante u Suvom Dolu koja je deo doma zdravlja Kosovska Mitrovica je sramni čin koji je odraz netrpeljivosti i etničke mržnje koja se duži vremenski period podstiče od strane režima u Prištini, kome smeta sve što je srpsko na Kosovu i Metohiji”, ocenila je Srpska lista.

U saopštenju se navodi da, imajući u vidu da je zdravstveni sistem jedan od osnovnih stubova opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, napad na prostorije ambulante u Suvom Dolu predstavlja napad na opstanak srpskog naroda.

“Ovo je ujedno napad na suživot Srba i Albanaca jer su srpski zdravstveni radnici u ovoj ambulanti pružali zdravstvene usluge i Srbima i Albancima iz ovog sela”, ističe se u saopštenju.

Pružanje zdravstvenih usluga i zaštita zdravlja je jedno od osnovnih ljudskih prava, koje očigledno ne važi na prostoru Kosova i Metohije za naš narod. Posebno iritira podatak da je ova ambulanta nebrojeno puta obijana i devastirana a da izvršioci tih dela nikada nisu pronađeni, navodi Srpska lista.

Iz Srpske liste uputili su apel nadležnim institucijama i međunarodnim misijama zaduženenima za bezbednost da učine sve što je u njihovoj moći i spreče ovakve napade koji ugrožavaju mir i izazivaju zabrinutost građana, jer je ovo 170 etnički motivisan incident u ovoj godini.

“Zahvaljujući podršci Kancelarije Vlade Republike Srbije za Kosovo i Metohiju očekujemo da će nastala šteta vrlo brzo biti sanirana a ambulanta vraćena u funkciju”, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još