• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Na ambulanti u Suvom Dolu razbijena stakla i iščupana metalna vrata

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su na ambulanti u Suvom Dolu razbijena stakla i iščupana metalna vrata.

“U nastavku talasa etničkih incidenata na Kosovu i Metohiji, kojima je meta sve srpsko, na ambulanti u multietničkom naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice razbijena su stakla i čak iščupana metalna vrata sa šipkama koja su obezbeđivala ovu zdravstvenu ustanovu” navodi se u saopštenju.

Posledice ovog napada huligana primetila je medicinska sestra pri dolasku u ambulantu, koja se više puta bila na meti ekstremista, dodaju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Iako ova zdravstvena ustanova pruža lekarsku pomoć i Srbima i Albancima, jasno je da ekstremisti, zaslepljeni mržnjom, za to ne mare, već lome i vandalizuju sve što nosi prefiks srpsko, stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Ovaj napad izazvao je veliku zabrinutost meštana koji ovde dobijaju prekopotrebnu medicinsku pomoć. Kancelarija za Kosovo i Metohiju će preko svojih predstavnika na terenu sanirati ovu štetu i nastaviti da ulaže u srpske zdravstvene ustanove na KiM” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još