• Početna>
  • Vesti>

Vučić: U KBC Kosovska Mitrovica dodatnih 50 mesta za zapošljavanje lekara i medicinskog osoblja

Foto: TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u svojem gostovanju na TV Prva da je Vlada Republike Srbije donela odluku da poveća broj lekara i medicinskog osoblja kao i da će u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici biti zaposleno još 50 ljudi.

“Osim onoga što je već rečeno, jer tu postoji kvota za prijem novih lekara i medicinskog osoblja, povećali smo za dodatnih 50 mesta, za zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici. Tamo je najveći broj prijavljenih po glavi stanovnika i ljudi osećaju sigurnost kada dobiju posao u državnoj službi Republike Srbije, pa smo doneli tu odluku” rekao je Vučić.

On je rekao i da je privlačenje investicija najvažnije od svega, jer od toga živi država.

“Od toga živi naša država. Od toga žive naši penzioneri, od toga žive naši studenti, od toga plaćamo sve u ovoj zemlji. Bez tih investicija mi ne bismo mogli ništa od toga da uradimo. Nisu to neke apstraktne birokratske brojke, što više investicija sa različitih strana, to će biti veće plate, to će biti veće penzije”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao večeras da očekuje da će prosečna plata u decembru iznositi između 820 i 830 evra. Kako je naveo, od 1. januara sledi dodatno povećanje penzija za 14,8 odsto, a da će minimalac biti preko 47.000 dinara.

Comments

Pročitaj još