• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Biće i težih trenutaka na KiM, ali mi od svog naroda nikada nećemo odustati

Foto: Tanjug, print screen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na predizbornom skupu SNS održnom večeras u Beogradu, da država nikada neće odusti od srpskog naroda na Kosovu i da će uvek, u najtežim uslovima, biti uz njega jer “zna kroz kakve muke prolaze”.

Govoreći o sukobu u Banjskoj od 24. septembra, Vučić je rekao da su se tada svi, u jednom danu, okrenuli protiv naroda na Kosovu i osudili ga. Dodao je da u svakom teškom trenutku “jedino što znaju je da optužuju Srbiju“.

Vučić je naglasio da je na Kosovu sada teško, ali su njegova očekivanja da će biti i teže.

“Teški su trenuci na KiM, a biće, sasvim sam siguran, verovatno još težih. Ali, mi od svog naroda nikada nećemo odustati i nikada im nećemo okrenuti leđa. Pozdrav našoj braći i sestrama na Kosovu i Metohiii, da znaju da ćemo uvek, i unajtežim uslovima i okolnostima, da budemo uz njih i da nećemo da ih se odričemo i da ih nikada ni za šta nećemo napadati jer znamo kroz kakve muke prolaze“.

Naveo je da se SNS, od kako je na vlasti, zalaže da Srbija vodi slobodnu i slobodarsku politiku, bez sukoba i mržnje.

“Srbija je jedna od retkih zemalja u Evropi koja vodi samostalnu, nezavisnu i slobodarsku politiku. Ponosan sam na tu činjenicu, jer vi, građani Srbije, sami možete da odredite šta će Srbija da čini. Nama niko ne može da zabrani, kao što su nam zabranjivali decenijama, da napravimo film o Jasenovcu, da govorimo o srpskim žrtvama. Niko ne može da nam zabrani da damo ime bulevaru po junacima sa Košara. Niko ne može da nam zabrani da poštujemo naše heroje i naše junake borce za Kosovo i Metohiju, borce za srpske interese. Niko ne može da nam zabrani da čuvano svoje nacionalne interese“, poručio je Vučić.

Comments

Pročitaj još