• Početna>
  • Vesti>

Đukić Dejanović: Posao u prosveti za još 2672 prosvetna radnika

Foto: Tanjug

Vlada Srbije usvojila je Zaključak o sedmoj fazi zapošljavanja u prosveti, saopštila je ministarka prosvete Slavica Đukič Dejanović. Ministarka je rekla da će osnovne i srednje škole u narednom periodu raspisati konkurse za prijem u radni odnos u ustanovama obrazovanja za 2672 osobe, čime će početi nova, sedma faza zapošljavanja na neodređeno vreme u prosveti.

U skladu sa ovom odlukom, osnovne i srednje škole u narednom periodu raspisaće konkurse za prijem u radni odnos za radna mesta sa normom od 50 do 100 odsto, koja su ostala slobodna zaključno sa 31. decembrom 2020. godine, dok se saglasnost za konkurse za radna mesta sa normom od 30 do 50 odsto, priprema u saradnji sa sindikatima i biće uskoro upućena Komisiji Vlade na odobrenje.

“Od početka 2020. godine, Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije, u saradnji i dogovoru sa sindikatima, omogućavaju zapošljavanje na neodređeno u prosvetnom sistemu. Na taj način je, računajući i poslednju, sedmu fazu zapošljavanja, rešen radno pravni status za oko 20.000 zaposlenih u prosveti”, rekla je ministarka.

Ministarka je naglasila da je ovo jedan od načina na koji se Vlada Srbije zalaže i pokazuje brigu o obrazovnom sistemu i prosvetnim radnicima.

Na predlog Ministarstva prosvete, Komisija Vlade Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava, dala je saglasnost za prijem u radni odnos na neodređeno vreme za još 2672 prosvetna radnika i druge zaposlene u ustanovama obrazovanja.

Zahtev za raspisivanje konkursa u osnovnim i srednjim školama odnosi se na radna mesta koja nisu mogla da se popune raspoređivanjem tehnoloških viškova.

Comments

Pročitaj još